Reker er alltid bra på et mezzebord eller andre –bord. Nesten alle liker reker, og det finnes varianter av denne oppskriften over alt i verden. Denne er inspirert av en blogg som heter http://www.middleeastkitchen.com/
Ingredienser:
- 400g ferske kokte reker, renset og skrelt
- 1/2 kopp olivenolje
- 3 fedd hvitløk, knust
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt Chili
- Salt og pepper etter smak
- Saften av 1 sitron
- 2 ss vårløk, finhakket
- 2 ss bladpersille, finhakket
Varm oljen i en stor stekepanne og tilsett hvitløk og krydder.
Stek i maks 2-3 minutter og tilsett vårløk, persille og sitronsaft, kok i ett minutt mer.
Tilsett rekene og rør rundt i 30 sekunder så de såvidt blir varme, men ikke seige.
Fjern fra varmen og server.
Du kan gjøre alt på forhånd, uten å tilsette rekene. Det gjør du rett før servering.