Libanesisk sitron- og hvitløksreker

Reker er alltid bra på et mezzebord eller andre –bord. Nesten alle liker reker, og det finnes varianter av denne oppskriften over alt i verden. Denne er inspirert av en blogg som heter http://www.middleeastkitchen.com/

Ingredienser:

  • 400g ferske kokte reker, renset og skreltFil_000 (7)
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt Chili
  • Salt og pepper etter smak
  • Saften av 1 sitron
  • 2 ss vårløk, finhakket
  • 2 ss bladpersille, finhakket

 

Varm oljen i en stor stekepanne og tilsett hvitløk og krydder.

Stek i maks 2-3 minutter og tilsett vårløk, persille og sitronsaft, kok i ett minutt mer.

Tilsett rekene og rør rundt i 30 sekunder så de såvidt blir varme, men ikke seige.

Fjern fra varmen og server.

Du kan gjøre alt på forhånd, uten å tilsette rekene. Det gjør du rett før servering.

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Arabisk, fisk, Mezze, Midtøsten, reker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s