Dette er herlige munnfuller som passer like godt på en vanlig buffet eller et koldtbord som på mezzebordet. Vi brukte Snøfrisk fordi det er lett å få tak i, men får du tak i hvit geitost av andre slag, er det bare å bruke det.
- 2 middels store aubergine, i ca 2 cm tykke skiver
- 3 ss olivenolje
- 1⁄2 ss. paprika
- Salt and kvernet pepper
- 2 pk Snøfrisk
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1⁄4 kopp tahini (ca 2 ss)
- 1 1⁄2 ss sitronsaft
- 1 ss honning
- 2 ss pinjenøtter til pynt
- 2 ss hakket oregano eller koriander, til pynt
Varm ovnen til 200 grader. Legg aubergineskivene i ett lag på bakepapir, pensle med en blanding av olivenolje og paprika (blandet på forhånd i en liten skål) strø salt og pepper over. Bak i ovnen ca 20 minutter, snu skivene en gang underveis, og sett til side.
Bland ost, rødløk, tahini, sitronsaft, honning, salt og pepper i en bolle.
Legg en ss Snøfriskblanding på hver aubergineskive, og punt med noen pinjenøtter og et dryss av oregano eller koriander.
Her kommer en annen munnfull til mezzebordet. Egentlig kan du gjøre dette med masse forskjellige grønnsaker. Broccolibuketter, squash, søtpotetskiver eller gulrotbiter passer også glimrende. Samme fremgangsmåte for alle.
Fritert/Bakt blomkål
- 500 g blomkål, kuttet i buketter
- 3 ss olivenolje
- 3 ss sitronjuice
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 ts spisskummenfrø
- 1 ts malt koriander
- Salt og pepper for å smake til.
Bland alle ingrediensene i en stor bolle, rør og dekk blomkålen (eller andre grønnsaker) med krydder.
Bak blomkålen noen buketter av gangen, eller bak den i ovnen (ildfast fat ca 20 minutter)
Serveres lunken på mezzebordet.