Pitabrød i stekepanne

Jeg har funnet en helt herlig blogg som skrives av en algirsk (tror jeg) mann som bor her i Norge og lager mye mat fra Midtøsten. Alibabas mat, heter den. Han anbefaler pitabrød i stekepanne, og sier de er verdens beste. Det er helt sant. Etter å ha laget disse pitabrødene til festen vår, Matgøy med Midtøsten, skal vi aldri spise ferdigkjøpte. Takk, Alibaba Smilefjes, dette var skikkelig godt.

Ingredienser:Fil_000

  • 650g hvetemel
  • 4dl lunket vann
  • 1ts salt
  • 3ss mykt smør
  • 5ss lunket vann
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1ss sukker

 

Bland sammen 5ss vann, sukker og tørrgjær til det begynner å gjære.

Bland sammen hvetemel og salt i kjøkkenmaskinen hvis du har, ha deretter i gjærblandingen og tilsatt vannet litt etter litt mens du elter. Ha til slutt i smøret (som jeg såvidt smeltet og avkjølte). La kjøkkenmaskinen gå 10 min på lav hastighet, og deretter i 5 minutter på litt høyere hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin med eltekrok, bruker du bare en bolle og sleiv, men da må du være litt hissig, og faktisk elte skikkelig i 10 minutter.

Legg over plast og et håndkle, og la deigen heve i en time eller lengre.

Deigen var nok til 12 pitabrød i omtrent samme størrelse som de du kjøper i butikken. Så hel deigen ut på et melet bord og del den i ca 12 boller.

Rull en bolle i mel, og rist godt av. Kjevle den ut til en passelig rundt sak, og legg den på et bakepapir som du har delt i fire. Kjevle ut neste og neste og neste, osv. Legg dem oppå hverandre med bakepapir mellom.

Legg et kjøkkenhåndkle over og la pitabrødene hvile i ca 10 minutter. Snu stabelen, og begynn med den første du har kjevlet ut.

Varm en stekepanne til medium varme, legg i det første brødet, og stek i ca 4-5 minutter. Snu brødet ofte, så det får fin farge på begge sider og ikke blir svidd.Fil_002

Blåser det opp som en slags ballong, kan du hoie litt og ta en dans rundt kjøkkenbordet, men det er ikke sikkert alle gjør det. Det gjør ingen ting.

Stek alle brødene, skjær dem forsiktig gjennom og fyll dem med falaffel, salat eller annet godt, eller bruk dem på mezzebordet.

Fil_001

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Brød, Mezze, Midtøsten, tilbehør. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s