Fruit&Nut rice

Asia er en gjenganger i heimen vår. Masse grønnsaker, ville smaker, ofte rask tilberedning. Det er gode stikkord for oss.

Fruit&nut rice, eller frukt- og nøtteris, er deilig tilbehør til mange asiatiske retter. Jeg fant denne i et australsk dameblad, og fruit&nut rice var en del av en større indisk buffet. Vi bruker imidlertid ofte fruit&nut rice til Babi Kecap og retter fra andre steder i Asia.

Fil_002 (5).jpeg

Til 6-8 personer som tilbehør:

  • 4 dl basmatiris
  • olje til “blansjering”
  • 2 hvitløksfedd, knuste
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 ss spisskummenfrø (knuses lett i en morter)
  • 1 ss korianderfrø (knuses lett i en morter)
  • 6 kardemommefrø (knuses lett i en morter)
  • 1 kanelstang
  • 1 ts gurkemeie eller en pinch safran

Hvis du ikke har spisskummenfrø, kan du bruke 1 ss malt spisskummen. Kardemommefrø kan erstattes av 1 ss malt kardemomme.

Vann til risen. Gå ut i fra det som står på pakken, men tilsett vannet litt etter litt. Ofte brukes 2 kopper vann til 1 kopp ris. La risen putre under lokk i ca 15 minutter, men ta en liten smak for å sjekke om den er ferdig.

  • 1 kopp (tørkede) aprikoser, i småbiter
  • 2 kopp rosiner, gjerne gule
  • 1 kopp cashewnøtter (hakkes lett)
  • 1 kopp pistasjnøtter (hakkes lett)

Frukt og nøtter vendes i risen de siste 10 minuttene av koketiden.

Serveres gjerne med kylling og grønnsaker.

Fil_001 (11)

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Asiatisk, Fest, Middag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar