Alle bloggere har sin egen versjon av hjemmelaget tacokrydder. Det er jo kjempebra. For meg er det ikke så viktig hvilken blanding du lander på, for du må uansett tilpasse blandingen til det din familie liker. Her kommer min standardblanding; mengden chili er helt avhengig av om jeg har kjøpt chilipulver på Rema eller hos Elite Mat, hvor styrken vanligvis er litt heftigere. Du må prøve deg fram.
- 1-2 ss chili fra innvandrerbutikk ELLER 3 ss chili fra Rema eller lignende (Sjekk styrken)
- 1 ss chiliflak eller paprikaflak
- 1 ss røkt paprika (kan være vanskelig å finne, bruk gjerne en ekstra ss vanlig paprika)
- 2 ss spisskummen
- 2 ss paprika
- 1 strøken ss oregano (kan sløyfes)
- 1-2 ss havsalt – dette kan du vurdere selv. Har du lite salt i blandingen, kan du salte mer når du lager taco. Du bestemmer.
- 1 ss hvitløkspulver – dette er også valgfritt. Du kan velge å istedet ha fersk hvitløk i når du lager taco.
- 1-2 ts sort pepper eller 1/2 ts cayennepepper
Bland alt sammen godt, og fyll på et krydderglass. Bruk den mengden krydder du og familien liker, antagelig rundt 2 ss krydderblanding til 400 g kjøttdeig.
NB! SMAK. Bare du vet hva du liker.
PS. Røkt paprika kan være vanskelig å finne, selv i innvandrerbutikkene, men sjekk TGR eller Søstrene Grene av alle steder. Der finnes mye godt og skikkelig krydder.
Tilbaketråkk: Chili con carne – jeg lengter tilbake.. | MatSpinn – en helt ustrukturert matreise