Litt som om ballongbukser skulle bli in igjen.Men jeg innrømmer at det er en viss tilfredsstillelse å kunne spise det ugresset. Hevn for alle brennmerkene opp igjennom årene. Som å koke heksebrygg.
– Hva har du i den kjelen?
– heheheheee…, det skal du ikke bry den lille nesa di med.
Og ja, du må bruke oppvaskhansker når du plukker vesenet.
Det er så enkelt som så:
- En diger haug med brennesle. De ytterste skuddene som er grønne og sprø. Det er ikke vanskelig i mai
- Ca 1 – 1,5 liter grønnsaks- eller kyllingkraft.
- 2dl fløte. Gjerne kremfløte for å feire ☺️
- 1-2 hvitløksfedd
- Pepper å smake til med
- Et hardkokt egg delt i to, hvis du vil
Skyll neslene godt i kaldt vann. Bruk fortsatt oppvaskhansker.
Kok opp kraft. Buljongterning fungerer også. Ha i neslene og et par hvitløksfedd.
La koke 10 minutter. Ta kjelen av plata og kjør suppa glatt med en håndmikser.
Tilsett fløte og kok opp på nytt. Suppa blir ikke så tykk, men det gjør ikke noe, synes jeg. Vil du tykne den litt, kan du gjøre det. Kanskje med litt potetmospulver, faktisk, eller maisenna.
God appetitt. En velfortjent liten matbit for du tar kveldsturen med piasavakosten.
Og du? Akkurat denne oppskriften kan du bruke til mange slags supper. Broccoli, blomkål, spinat..