Denne mangosalaten fant jeg i Glad i mat, som ICA og Rimi står for. Her i området er det ingen ICA, og Rimi blir Coop; det blir trangere og trangere på matfronten i vårt lille rike land – men mangosalaten er god.
Jeg serverte den for ungdommens kommunestyre som hadde møte på Nøsterud for en stund siden, sammen med Kylling og Quinoa med chilirømme.
En passelig mengde til 4-6 personer:
- 1 mango
- 1/2 chili, litt avhengig av styrken
- 1-2 vårløk
- Blandet salat, f eks feldsalat, eller baby leaves
Dressing:
- Olivenolje
- Lime
- salt, pepper
Skrell og skjær mangoen i tynne skiver, og chilien i små biter. Klipp eller skjær vårløk i skiver, og bland alt sammen godt. La det stå et par timer hvis du har tid.
Rett før servering, blander du alt forsiktig med salaten, og drypper dressingen over. På den måten blir ikke salaten tung og vassen.
Tilbaketråkk: Konfirmantens drømmemeny | MatSpinn – en helt ustrukturert matreise