Konfirmantens drømmemeny

Jeg vet selvfølgelig ikke hva som er alle konfirmanters drømmemeny. Det er dessuten helt forskjellig. Noen ønsker seg en kjempegod middag, noen vet ikke hva de vil ha, og velger det foreldrene foreslår; noen ønsker seg en variert buffet. Noen er kanskje allergiske, men skal allikevel ha skikkelig mat som alle kan spise.

Nøsterud gård, der jeg jobber noen helger i året, sammen med noen flotte damer som elsker å lage mat, får alle hovedpersonene våre den maten de har lyst på, så fremt det lar seg gjøre. Og det lar seg gjøre. Det går fint an å lage basilikumpesto uten pinjekjerner eller ost. Eller fantastiske sauser uten melk. Har du glutenallergi, eller kan du ikke spise paprika? Du kan få super festmat allikevel. Vi som lager maten må bare være flinke til å velge ut råvarene. Det går som regel veldig bra når alt lages fra bunnen.

– Og når det er fest, skal jubilanten bestemme. Det betyr at buffeter eller middager på Nøsterud aldri er helt like. For ingen jubilanter er helt like. Her kommer tre forslag til hva konfirmantene våre kan tenke seg. Alt kan lages på kjøkkenet hjemme også. Eller du kan ringe oss på Nøsterud. Hvis vi har ledig tid, kan vi innimellom levere hjem til deg.

Alle jubilanter skal ha en forfriskning til velkomst. Noen ønsker seg iskald eplemost fra Svelvik. Det er enkelt og deilig. Noen vil ha drink med rosa farge. Da blander du Grenadine, sitronbrus og vann med kullsyre.

Eller hva med en bare grønn brus blandet med Farris så den ikke blir så søt.

Bruk frosne jordbær, sitron- eller lime-skiver som isbiter. Det er bare fantasien som setter grenser. Alt skal i høye, pene glass, hvis du har. Eller noen andre glass, kanskje med fine sugerør. Det er ganske enkelt å lage litt fest.

drink

 

Denne buffeten har Stina, konfirmant hos oss i år, ønsket seg. Oppskriftene kommer på etter hvert denne helgen. Har du dårlig tid, legg inn en kommentar så skal jeg være rask.

Her er samlesiden for Stinas meny.

Lakselefser med dill

Store reker med chili, koriander, hvitløk og sitron

Spekefat med båtpoteter og timianrømme

Italienske kjøttboller

Kyllingspyd med hjemmelaget chilisaus

Kyllingklubber og pølsefat

empanilladas med fetaost, spinat og chorizo

Spareribs, fordi Stina elsker det.

 Tomatpai

Mangosalat

Potetsalat

Grønn salat

Kikerter og chorizo

Foccacia med rosmarin og havsalt

Hjemmebakt rugbrød

Grønn pesto, oliven, aioli og tilbehør

Sjokolademoussekake på glass

Det er absolutt nødvendig å begrense seg, men om dere lager en liste sammen, og stryker etter hvert, kan det bli en super buffet uansett. Og ikke vær så nøye på om ikke alt passer perfekt sammen. Det er konfirmantens dag. Hvis det blir bryllup en gang, kan dere gjøre alt perfekt da – hvis dere absolutt må …

DSC_0185

Denne treretters middagen serverte vi Frida i fjor. Hun ville veldig gjerne sitte og få maten servert, sånn at det ble ordentlig høytidelig.

Forrett

Tagliatelle med store reker og gremolata

 Hovedrett

Kyllingfilet med appelsinsaus,

Gulrottimbal og salat

 Båtpoteter

 Dessert

Mormors yoghurtpannacotta med skogens bærsaus

Martin elsker fisk, også han ville ha servering ved bordet. Denne ørretretten kan enkelt lages til mange. Her finner du oppskriftene til Martins meny.

Forrett

Asparges med parmaskinke og wasabimajones

 Hovedrett

Pekanstekt ørret med appelsin og rosmarinsaus

Smørdampede gulrøtter og persillerøtter

Villris

 Dessert

Nigellas italienske is med marengs og sjokoladesaus

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s