Laks til søndag

…. eller mandag, eller når du vil.

Jeg leste om Trine som driver Trines matblogg. Jeg skjønner at jeg gjør alt feil, hvis håpet er å bli en topp matblogger. Jeg må for eksempel ikke legge ut søndagsmiddagen på søndag, sier hun, for da rekker jo ikke du å kjøpe inn det du trenger. Og jeg burde selvsagt blogge oftere og mer strukturert enn i hytt og pine. Men siden jeg blogger mest fordi jeg skal huske det jeg lager som er godt, og glede mine fem-seks trofaste følgerne, så får det bare være. Kan ikke være perfekt i alt. 

Det kan jo uansett hende du har noe av dette i kjøleskapet, og så kan du jo bare improvisere litt…

Har du grønnkål i kjøleskapet, men ingen fisk,  så kan du for eksempel gjerne lage dette med kylling. Du kan lage det på mandag også. Og du kan, i motsetning til meg, ikke gjøre feil. Dette blir godt uansett.

  

Til sånn cirka fire:

 • 3 gulrøtter
 • 2 store løk
 • 1 pakke grønnkål (ca 200g)
 • 1 kinesisk hvitløk, eller 2 vanlige fedd
 • Olivenolje, salt og pepper.


Til skysausen:

 • Smøret du stekte fisken i
 • 1/2 kopp (ca 1 dl) spekeskinke ekker bacon i terninger
 • 1/2 dl Pinjekjerner
 • 3stilker asparges, i biter
 • 1/2 fersk chili, hakket

Pasta, ris eller poteter hvis du vil. Skal du ha poteter, må du sette dem på først. Skal du har ris eller pasta, ha vannet klart, og kok det mens du steiker fisken.

Skjær løk og gulrøtter i tynne skiver. Hvis grønnkålen ikke er ferdig oppskåret, vask den, fjern den tykke stilken, og strimle. 

La gulrøtter og løk bli blanke i noen skjeer olivenolje i en wokpanne eller tilsvarende. Hell over grønnkålen, vend og tilsett litt mer olje om nødvendig. La det surre til grønnkålen er blitt blank og mørkegrønn. Gulrøttene skal være varme, men kan godt fortsatt være sprø.

  
Sett til side, og steik laksen raskt på begge sider i godt smør i varm panne.

  
Ta den ut og la den hvile oppå grønnsakene. Så tar du skinketerningene og pinjekjernene og bruner dem raskt i det smøret du stekte fisken i. Tilsett asparges hvis du har, og hakket frisk chili. La alt få en rask gjennomvarming, og server straks, som det heter.

  
Legg alt lagvis. Pasta/ris/potet i skiver først. Så masse grønnsaker, og fisken. Til slutt drypper du sausen over. 

Og så et pent bilde før vi spiser 😂

  

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i fisk, Middag. Bokmerk permalenken.

2 svar til Laks til søndag

 1. Torun Johansen sier:

  Det ser nydelig ut og må prøves. Men ikke i dag, i dag skal vi faktisk også ha laks, men med mango/avokadosalat og ponzusaus. God søndag ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s