Tomatsuppe-trim

Fil_005

Det er lørdag, og jeg har lyst på suppe (som vanlig, denne bloggen burde hete suppebloggen, ser jeg).

Og selv om jeg har gjemt unna en posetomatsuppe i skuffen, skal jeg herved bevise for meg selv og dere at det tar like kort tid å lage tomatsuppe fra bunnen av som å helle en pose i kjelen og stå der og røre.

Den eneste forskjellen er at når du lager fra bunnen av, må du være våken nok til å greie å finne fram og ha ved siden av komfyren, følgende saker:

  • 7 dl grønnsakskraft (7 dl vann pluss 1,5 eller 2buljongterninger)
  • 1 boks (400g) passata, tomater på boks eller tilsvarende
  • 2 ss tomatpure

Og så er det avhengig av hva som er i kjøleskapet ditt, eller andre steder, og hva du liker, for da kan du ta med:Fil_001

  • 2-3 ferske tomater i småbiter
  • en liten gulrot hvis du vil
  • 1 liten løk, 1 fedd hvitløk
  • En rest tacosaus
  • Krydder som du liker, f eks oregano, rosmarin, eller om du er litt mex; litt tacokrydder

 

Du må også ha noe å røre med, og en skjærefjel og en god kniv.

Kok opp vannet med buljong mens du skjærer opp eventuelle grønnsaker i bitte små biter. Ikke bruk for mye buljong hvis du skal ha med tacosaus eller annet krydder med salt i.

Siden det ikke er posesuppe, er det ikke noe pulver som setter seg fast i kjelen, så du må ikke røre hele tiden. Det er bare å kutte og røre litt om hverandre.

Når alt er ferdig kuttet, rørt sammen i kjelen og putrer fint, kan du ta en liten smak for å se om det mangler salt, eller om det er litt surt (tacosausen bidrar ofte til det). I så fall er det to ting som kan hjelpe:

  • 1 ts brunt sukker hvis du vil, eller
  • en klatt smør som runder av suppa litt.

Men – uten smør er suppa 100% vegetarisk, melkefri og glutenfri, så det er litt opp til deg.

Du kan også tilsette en fløteskvett hvis du liker det. Jeg har en kamerat som synes det smaker for mye tomat av hjemmelaget tomatsuppe, så han gjør ofte det….. Smilefjes som blunker

Alt dette tok meg 15 minutter. Hvis du har et minutt til, kan du kjøre suppa litt med stavmikseren, da blir den glatt og fin.

Ekstra: Hvis du vil legge på litt, kan du kutte en ekstra tomat i småbiter og ha i bollen din. Liker du risnudler, og har en rest av det, kan du legge noen sånne oppi, eller litt mais, eller you know; du må tenke sjæl.

Det er også godt å høvle litt parmesan oppi. Og alt dette ville du sikkert gjort for å pimpe opp posesuppa di også, så jeg insisterer på at dette ikke tar lengre tid.

OK, dagens trim er over, og en bolle varm suppe er deilig lunsj en gråværsdag på trappa.

Fil_006

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Hva finnes i kjøleskapet, Lunsj, Suppe, Vegetar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s