Lamme lår koster støv. Lamme rester i en bolle.

Den aller første gangen jeg så skiltet “Lamme lår kr 69,50” lo jeg godt. Ikke så mye som da skiltet med “Vi har pissa i fryseren” gikk rundt på nettet, men allikevel. Og i det siste har jeg ledd (men først ble jeg forskrekket) over at “støv koster kr. 10”, som jeg så på et skilt utenfor Nille. Altså, jeg kan gi bort støv helt gratis, jeg – og ganske mye av det også.

lamme

 

Som du ser – disse lårene er garantert helt lamme…

 
Men påsken er over, restene av lammelårene er kanskje kasta i frysern, for i vårt tilfelle ble det mer enn nok igjen til diverse kosemat seinere i uka. Og hvis du har en skvett fløte igjen, kan du kanskje prøve deg på noen ganske lamme, men gode lammerester. Vi kalte det lammeskav eller lammebiff (altså ikke lamme biff, det driver vi ikke med), litt etter inspirasjon av reinskav/finnbiff. Godt ble det, for eksempel i stedet for fredagstacoen, siden det kanskje inneholder litt for mye fløte til å være hverdagsmat.

(Noen av dere vil le av dette, noen ikke.)

IMG_0951

Ingredienser nok til fire påskeleie ungdommer i forskjellige aldre:

  • Cirka 400 g lammerester i tynne skiver
  • 1-2 løk hvis du liker
  • 1 gulrot i tynne skiver
  • Har du sauserester fra lammesteika/lammelåret, så bland det i
  • 2,5 dl fløte
  • 2 store ss rømme, creme fraiche o.l
  • 1 ss tyttebærsyltetøy (hvis du har)
  • 300 g pappardelle eller annen pasta med litt hold i
  • salt og kvernet pepper

Surr løk, gulrotbiter i litt olivenolje, og la det bli litt mørt. Tilsett kjøttet etterhvert. Hvis det er litt lite krydder i kjøttet du har, smaker du til helt til slutt med salt og pepper (men ikke før). la det bli gjennomvarmt mens du koker opp vann til pastaen.

Tilsett fløte, tyttebær og la det putre bittelitt. Har du en sauserest fra påsken, er det bare å ta med denne også. NB saus til lam – Bearnaise eller fiskesaus passer ikke..

Kok pastaen al dente, og hell av vannet, men spar ca en kopp med pastavann. Bland pappardellen og sausen sammen, og tilsett litt av det pastavannet du sparte på dersom det blir litt tørt. (de tykke pastaremsene suger til seg saus, derfor er det bra med litt ekstra vann). Vær forsiktig med saltet hvis du hadde mye salt i pastavannet.

Heeelt til slutt rører du inn rømmen, teller til ti mens den blir varm, og så er det bare å fordele i fire pastaboller. Kvern litt pepper over, og du blir stappa igjen…

IMG_0952

PS. jeg bruker ikke mye penger på fotograf, så du får bare tro meg på mitt ord når jeg sier at det er mye bedre enn det ser ut på bildet Smilefjes.

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Hva finnes i kjøleskapet, Italiensk, kosemat, lam, rester. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s