Lettvint fiskesuppe for to – og en halv

Innimellom greier jeg å overtale kjøttmeisen til å spise fisk. Fiskesuppe. Bare oss to hjemme, påskekrim i fjernsynet, en stor og god kopp med fyldig suppe, og hver sin cider. Og du – leit etter den som er halvtørr eller tørr, ikke den søte som bare er gjæret brus. Men siden jeg ikke tror det er lurt med reklame, får du sjekke selv i butikken, eller sende meg en melding :-).

Lettvint fiskesuppe når det bare er en halvtime til det begynner:

  • 100 g hvit fisk, i biter
  • ca 100 g reker eller skalldyrmiks
  • 4 dl fiskefond eller -buljong
  • 3-4 dl fløte
  • 50 g purre, paprika, gulrot i små biter, eller 50 g wokblanding eller hva du har som passer
  • Salt og pepper
  • En skvett estragoneddik eller vanlig eddik
  • Risnudler, en liten neve, om du vil

Skjær grønnsakene i småbiter og la dem varme/blanke seg såvidt i litt olivenolje i steikepanna. Samtidig koker du opp fond/fiskebuljong i en kjele. Hvis du ikke har fiskebuljong, kan du bruke grønnsaksbuljong. Pass på at det ikke blir for mye buljong. Det er ofte for salt. 

FiskesuppeFiskesuppe1

Ha grønnsakene over i kjelen og varm opp til kokepunktet. Deretter fløten. Varm opp. Hvis du synes suppa blir litt tynn, kan du la den småputre noen minutter uten lokk, men det gjør ingenting. Du kan drikke kraften fra koppen. (Jeg bruker ikke noe å tykne denne suppa med, jeg synes ikke det er bra for smaken)

Du kan også, hvis du har, ta en neve risvermicelli (tynne nudler) oppi nå og la dem bli myke i kraften. Det tykner suppa, og gir litt mer mat. Klipp gjerne i små biter først, så blir nudlene lettere å spise. 

Hvis du trenger å smake til med salt og pepper, gjør det nå.

Hell fisk og annet fyll i suppa, og varm opp i 30 sekunder. Reker og fisk blir fort tørt, men gir også fra seg god smak. 

Fiskesuppe4

Dermed er det bare å øse opp suppe i to av de store tekoppene som du aldri bruker til te, og krype opp i sofaen med suppe og noe godt å drikke; en kosegris eller kjøttmeis ved siden av, og alt er bra.

En teskje eddik i hver kopp gir et lite sting. Estragoneddik er toppers, men kjøttmeisen liker best god gammeldags 7% eddik. ☺️

Alternativ:

Har du en ekstra ciderboks, kan du erstatte vannet til suppa med den. Det er kjempegodt. NB. Den cideren må være halvtørr eller tørr, ellers blir det veldig søtt og snålt 😄

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i fisk, kosemat, Suppe, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s