Tuna sandwich. Tunfiskrøre og et spark bak. 

Hvordan er det mulig å føle seg så trøstet av fisk på boks? Jeg vet ikke, men kanskje er det nettopp da jeg føler meg skikkelig utafor og unorsk. For jeg får ingen ro, ingen godfølelse av Grandiosa eller andre såkalt lettvinte løsninger. Men et skikkelig «Tuna sandwich», som minner meg om fine O’Brien’s sandwichbar hvor tunfisksmørbrødet alltid var et sånt godt kompromiss mellom trøst og fornuft. Min venn Lene kjenner det på samme måte, med sin halvt britiske familie. Ingen av oss er dog så assimilert at lukten av stekt sild til frokost får oss til å lengte hjem, pussig nok…

Det tar kortere tid enn å slenge en ferdigpizza i ovnen, og det minner meg heldigvis om helt andre ting enn tomme pizzaesker. Jeg slenger alltid et par kapers på toppen. Da blir det trøst med et lite spark bak. Ikke sove nå, bare mumse i deg et lite tunfisksmørbrød, så blir det så bra så, lille bortkomne krek. 

tunfisk

Du trenger (og bør alltid ha i skapet):

  • 1 boks delfinvennlig tunfisk i olje eller vann
  • 3-4 ss ekte majones eller Hellmann’s majones
  • 1 ss rømme eller yoghurt, kan sløyfes
  • 1 vårløk hakket eller klippet i tynne tynne skiver
  • En sitronbåt, kan sløyfes
  • Litt salt og kvernet pepper
  • Sandwich-brød eller rugbrød
  • Kapers og ruccolasalat, eller litt hakket sylteagurk hvis du liker det bedre

La tunfisken renne av seg, enten det er vann eller olje. Hvis du lurer på hva delfinvennlig betyr, så står det nå ofte at tunfisken er fanget ved hjelp av fiskeutstyr som ikke samtidig fanger delfinene. Det får deg til å føle deg snillere mot dyra..

Ha tunfisken i en bolle sammen med hakket vårløk og majones (litt mer, litt mindre, avhengig av hva du liker). Smak til med litt salt og pepper, og klem en sitronbåt over.

Bland inn kapers eller sylteagurk, og la stå et kvarter mens du rigger til pledd og god bok i sofaen. 

Legg så tunfiskrøren på brødet. Har du sandwichbrød, legger du den andre skiven oppå. Husk kapersen også. Klem dammen, del i to. Hvis du bare har en skive, legg på røre og pynt med kapers og en neve ruccolasalat for ekstra spark.

Legg deg under pleddet, sett på en god film, be brave, and think of England… 

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s