Lørdagskylling

Jo da, hvis ungdommen kan ha fredagstaco, kan jeg ha lørdagskylling. Eller søndagskylling hvis det passer bedre. Det som er bra er at ungdommen også liker kylling. Selv når de må partere den selv.

Den lokale Remaen har faktisk noen bra ting, og en av dem er hel Stange-kylling. Helstekt kylling er mye lettere å lage enn vi tror, og mye bedre enn delene hver for seg – altså kyllingfilet og sånn. For det er så mye saft og smak i den derre pippen med bein og alt. Lett å lage er det også. Se bare her:

Til 6 personer, eller 4, med rester:

  • 1 hel Stange-kylling
  • 3-4 ss Kecap Manis (søt soya saus)
    fås i innvandrerbutikken, eller noen ganger Meny

    • eller 3 ss godt smør, smeltet, og 1 ss brunt sukker
  •  ts salt, eller noen runder med saltkverna.
  • Broccolli, gulrøtter, løk, persillerot, purre, paprika, squash eller andre grønnsaker du liker.
  • 2 dl eplejuice

Smør kecap manis eller smør rundt hele kyllingen. Det gir god smak i skinnet, som du gjerne kan spise såfremt du ikke er altfor ødelagt av slanke- og fitnessblogger. Strø over saltet til slutt.

Fyll en ildfast form med grønnsaker i passende biter (ikke for små). Hell over eplejuice, og legg kyllingen oppå. Dekk med aluminiumsfolie.

Stekes på 170 grader i ca 45 minutter. Ta deretter av folien og sett opp varmen til 200 grader. Snu kyllingen, og la den siden som har ligget ned, bli brun og litt sprø. NB Følg litt med underveis. Blir skinnet veldig brunt, snu kyllingen før tiden. Hvis ikke, snu etter 5-6 minutter, og stek med den andre siden opp i 5-6 minutter.

Ta ut kyllingen og la den hvile under folien i ca 10-15 minutter. Serveres med grønnsakene og skyen som saus. Du kan lage fruit&nut-ris ved siden av, eller rett og slett kokte poteter, hjemmelaget potetmos, eller vanlig ris, quinoa eller noe du liker godt.

Skyen kan du godt ta opp med ei øse mens kyllingen hviler, og jevne den litt i en kjele sammen med 1 ss maisena utrørt i vann. Kok opp, så blir den litt tykkere om du liker det.

Restene av kyllingen kan du plukke av skroget, og gjemme i en boks sammen med kraft og grønnsaker til dagen etter. Du kan spise det samme om igjen, eller du kan spe kraften med kokosmelk, en skje karripasta og hakke en frisk chili oppi. Kokes opp som en gryte. Kok nudler og ha oppi til slutt, og plutselig har du en helt annen restemiddag 🙂

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i kylling, lørdag, Middag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s