Lapper med havre og cottage cheese

IMG_0677

Hvetemel er ikke bestevennen min, og derfor er jeg glad for at Pannekake-tirsdag bare er en dag i året, ellers hadde jeg nok vært godt kvalifisert for en deltidsjobb som luftskip. Og det er sånne søte og gode ting som pannekaker, vafler og fint brød med syltetøy som gjør meg sånn.

Men de tingene gjør meg jo blid også, så innimellom må jeg bare ha noe som føles litt søtt og syndig. I det siste har jeg funnet noen fine lapper som gir meg akkurat det jeg er ute etter, og som jeg faktisk kan spise så ofte jeg bare vil.

Lappene er supre til frokost; jeg våkner av å stå der og brase ved komfyren (gjør jeg?), de smaker som dessert,  og så er det litt sunt samtidig.

Det beste – rett og slett det eneste mulige – er å lage røra kvelden før, og la den stå og godte seg i kjøleskapet til du står opp.

Havre- og cottage cheese-lapper:

  • 2 egg
  • 4 ss havregryn
  • 2 toppede ss cottage cheese
  • 1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
  • 1/2 banan
  • 1 pinch salt (så mye som du kan presse mellom tommel og pekefinger, det er ikke mye)

Bruk den velsignede stavmikseren og kjør alt sammen til en glatt røre. Det er best – hvis ikke blir det klumpete, men det er ikke noe du dør av.

Så må røra enten stå kjølig over natta, eller på benken i et kvarters tid, og så varmer du steikepanna og har i litt smør eller bremykt. Når smøret er smeltet, heller du røra oppi panna og danderer fine lapper (avhengig av hvor flytende den har blitt). Steik lappene på en side (husk medium varme) til de får små bobler/hull som på bildet. Da er det dags for å snu dem. Steik noen minutter på den andre siden, og legg dem på en tallerken for å kjøle seg litt.

IMG_0676

Så kan du ha på det du trenger for å bli fornøyd; resten av bananen, syltetøy, marmelade, eller sunne ting, hvis du heller vil det.

Dersom du bytter ut den halve bananen med en halv finraspet gulrot, kan du fint legge på en skive kyllingpålegg og agurk uten at det smaker snodig.

Noen ganger har jeg byttet ut bananen med noen skjeer vaniljeyoghurt også. Da får dessertmagen metta si. det blir nesten alltid et par lapper til overs som du kan spise seinere.

Her finner du en (litt mer) seriøs blogg som har flere sånne oppskrifter.

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Frokost, Matpakke, pannekake. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s