Vi spiser mye chili her i huset. Man skal bli både våken og smart av det, har jeg hørt. Foreløpig har jeg ikke sett noe.
Fersk chili kan du putte rett i fryseren. Den holder seg lenge i kjøleskapet også. Men om du har glemt alt dette, og chilibønnene du ikke har spist begynner å vansmekte på kjøkkenbenken, så kan du om ikke bli rik, spare noen kroner.
Har du en liten glassflaske også, er det helt topp. Vask og tørk flaska i glovarmt vann. Skyll og tørk chilibønna, og skrell et par tre hvitløksfedd om du har.
Del chilien på langs, putt alt oppi flaska og hell over olivenolje. Har du ekstra jomfruelig olje, er det fint. Har du ikke, bruk det du har.
Sett på kork/lokk eller for eksempel matpapir og hyssing til å forsegle.
Etter noen dager har du olivenolje med et snasent sting av chili og hvitløk. Bruk den over salaten, på ost, i wok, prøv litt forskjellig.
Du sparte nettopp en hundrings på å stappe chilien oppi olivenolja selv.
God søndag ☺️