Halloumi – hallo you. Is there anybody out there?

Valentine’s day og morsdag og usedvanlig stille i huset – det er som om alle har gjemt seg i redsel for at jeg skal kommentere at de har glemt å overøse meg med alt de ikke husker resten av året – og siden jeg har glemt det jeg også, og dessuten skal på bursdag til lillesøster i ettermiddag, og bare må ha en liten dose trøst til lunsj; hva er bedre enn å ta en titt i kjøleskapet og se hva som finnes der.

Og nei, jeg har ikke halloumi i kjøleskapet alltid, jeg heller, men det lå en der nå, og når man vil trøste seg selv litt, men samtidig ikke bli stappmett (det skal jeg jo bli seinere i dag), er denne kypriotiske, en gang arabiske, osten ikke dum. Den smaker kjempegodt, føles litt feit og trøstende, men har masse proteiner og kan gå for å være sunn hvis du er litt raus.

Du burde kjøpe en pakke når du ser en i en stor butikk (Sorry, Rema, har ikke funnet den hos dere ennå). Den har veldig lang holdbarhet, og kan brukes til mye rart.

Etter Matgøy med Midtøsten hadde vi en pakke Halloumi igjen, som havnet hos meg. En liten pakke blandingssalat og basisting som man alltid bør ha i huset var alt som skulle til.

Til 2-3 personer til lunsj eller 3-4 til forrett (eller whatever til trøst):

  • 1 pakke halloumi
  • 1 pakke “baby leaves”-salat eller feldsalat (eller bare “hva som helst”-salat), ca 150 g
  • 1 stor håndfull druer, gjerne både røde og grønne
  • 2-3 ss granateplefrø hvis du har (nei da, det er ikke hverdagskost hos meg, heller)
  • 3-4 ss raps- eller olivenolje til steiking

Til dressingen:

  • 4 ss god olivenolje
  • 1-2 ss sitronjuice
  • 1 ts sukker, eller honning hvis du har
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss urter, f eks fersk timian (hvis du har)

Lag dressingen først. Visp alle ingrediensene godt sammen, til sukkeret er oppløst. Har du honning, bør den varmes såvidt, hvis den ikke er av det flytende slaget. La stå.

Del druene i to og bland med salaten og evt granateplefrø hvis du har. Jeg var så heldig at yngste datter har dilla på denne litt “vanskelige å skrelle”-frukten, og hadde satt en bolle med de rubinrøde perlene i kjølekapet. Har du noe sånt i huset, gir det en sånn ekstra deilig crunch og syrlighet til salaten, men bare druer går også helt fint.

Fil_001 (8)

Del halloumien i skiver, ca 1/2 cm tykke, varm ei steikepanne, gjerne jernpanne, hvis du har, og legg osten i når panna er god og varm. Snu et par ganger. Osten får fort en sånn gyllen steikeskorpe, og det er det du vil ha. Legg osten på et bakepapir eller tilsvarende for at det verste fettet skal renne av.

Fil_000 (11)

Så visper du eller rister du godt på dressingen igjen, drypper den over salaten, og legger du de fortsatt varme/lunkne osteskivene oppå og rufser litt rundt. Server med en gang. Hvis du ikke føler deg litt trøstet etter dette, må du skylde på noe annet enn salaten Smilefjes.

Fil_002 (3)

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Forrett, Lunsj, Salat, Vegetar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s