Yoghurt-krydrede kyllingspyd

6-8 personer (som del av et mezzebord)

Ingredienser

· 4 kyllingbryst

MarinadenFil_005

  • 2 kopper naturell yoghurt
  • 2 ts ground spisskummen
  • 2 ts ground coriander
  • 1 ts salt
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts bukkehornfrø (kan droppes)
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts malt nellik
  • ¼ ts chilipulver

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen. Hvis du ikke finner absolutt alle krydderne, bruk dem du har og finner.

Skjær hvert kyllingbryst i fem strimler, og legg dem i marinaden. Rør sammen, og la marinere i minst en time i kjøleskapet (lenger hvis mulig).

Ta kyllingen ut av kjøleskapet og tre kyllingstrimlene på grillspyd av tre.

Legges på stekebrett og stekes på 200 grader i ca 5-6 minutter (kan også grilles).

Serveres med tomat- og chilichutney, eller tomatsyltetøy. Hvis du vil, kan du bruke dette som en selvstendig rett, og for eksempel servere sammen med Tabouleh (bulgursalat).

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Arabisk, kylling, Mezze. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s