Bulgursalat har jeg laget i mange år, som tilbehør til grillmat. Vi spiser den sammen med kebabspyd av lammekjøttdeig eller vanlig karbonade, gjerne med Mint- og yoghurt-dressing ved siden av.
Tabouleh er omtrent det samme som bulgursalat, og finnes i mange variasjoner over hele Midtøsten og rundt Middelhavet, men denne oppskriften er ganske felles. Du må ikke alltid ha alle ingrediensene; Bulgur, bladpersille, tomater, vårløk, sitron og olje er nok. Vi bruker ofte slangeagurk i, også. Det er bare å prøve seg litt fram med smakstilsetninger.
- 130 g bulgur (bruk gjerne den som er litt grovere. Det gir en fin smak og struktur)
- 2 dl kokende vann
- 150 g frisk bladpersille (tre store never, bare bladene)
- 30 g frisk gressløk
- 75 g frisk basilikum
- 10 g frisk mynte
- 4 vårløk, finhakkede
- 3 middels store tomater, hakket
- 2/3 dl sitronsaft
- 1/2 dl olivenolje
Hell varmt vann over bulguren. La stå til alt vannet har trukket inn (ca 20 minutter).
Bruk persillebladene, hakk dem grovt sammen med krydderurtene og vårløken.
Bland alle ingrediensene i en stor salatbolle, og smak til med litt salt om du vil det.
Serveres med Yoghurtdip eller yoghurt og myntesaus.
Kjerstis Yoghurt-dip
Hakk en neve fersk koriander, en vårløk og et fedd hvitløk. Hvis du vil, kan du dele en tomat i små biter, la den renne av og blande med det andre.
Hell over 2-3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt, og bland alt sammen sammen.
Smak til med salt og pepper.
Yoghurt- og myntesaus
2 dl yoghurt og 1 ts myntesaus (Baxter’s eller Colman’s) blandes. Bruk mer eller mindre myntesaus etter hva du liker. Husk at den har en ganske distinkt smak .