Tabouleh eller bulgursalat

Bulgursalat har jeg laget i mange år, som tilbehør til grillmat. Vi spiser den sammen med kebabspyd av lammekjøttdeig eller vanlig karbonade, gjerne med Mint- og yoghurt-dressing ved siden av.

Tabouleh er omtrent det samme som bulgursalat, og finnes i mange variasjoner over hele Midtøsten og rundt Middelhavet, men denne oppskriften er ganske felles. Du må ikke alltid ha alle ingrediensene; Bulgur, bladpersille, tomater, vårløk, sitron og olje er nok. Vi bruker ofte slangeagurk i, også. Det er bare å prøve seg litt fram med smakstilsetninger.

  • 130 g bulgur (bruk gjerne den som er litt grovere. Det gir en fin smak og struktur)
  • 2 dl kokende vann
  • 150 g frisk bladpersille (tre store never, bare bladene)
  • 30 g frisk gressløk
  • 75 g frisk basilikum
  • 10 g frisk mynte
  • 4 vårløk, finhakkede
  • 3 middels store tomater, hakket
  • 2/3 dl sitronsaft
  • 1/2 dl olivenolje

Hell varmt vann over bulguren. La stå til alt vannet har trukket inn (ca 20 minutter).

Bruk persillebladene, hakk dem grovt sammen med krydderurtene og vårløken.

Bland alle ingrediensene i en stor salatbolle, og smak til med litt salt om du vil det.

Serveres med Yoghurtdip eller yoghurt og myntesaus.

Kjerstis Yoghurt-dip

Hakk en neve fersk koriander, en vårløk og et fedd hvitløk. Hvis du vil, kan du dele en tomat i små biter, la den renne av og blande med det andre.

Hell over 2-3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt, og bland alt sammen sammen.

Smak til med salt og pepper.

 

Yoghurt- og myntesaus

2 dl yoghurt og 1 ts myntesaus (Baxter’s eller Colman’s) blandes. Bruk mer eller mindre myntesaus etter hva du liker. Husk at den har en ganske distinkt smak Smilefjes.

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Mezze, Midtøsten, Salat, tilbehør, Vegetar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar