Sambosa finnes i mange land, under mange navn; i Midtøsten, Asia og Afrika. Denne oppskriften husker jeg ikke hvor jeg fant, men fremgangsmåten fant jeg på Youtube, hos Lailas kitchen. Jeg fant ikke riktig fasong på Filodeigen, og kjøpte vanlige vårrullark, men det gjorde da ingen ting. Godt ble det 
Ingredienser:
- Sambosaark eller vårrull-ark (filodeig)
- Kjøttdeig eller karbonade
- Salt, pepper
- Hvitløk
- Fersk koriander
Og (hvis du vil) 1 ss. hawaij (kryddermix med spisskummen, koriander, nellik, kanel, turmeric, cardamom)
Brun kjøttdeigen med hvitløk og løk, (og evt hawaij) og smak til med salt og pepper. Når den er ferdig, rør inn hakket fersk koriander.
Rull deretter inn i Sambosaark, og frityrstek, et par sambosaer av gangen.
Alternativt fyll:
Fetaost, hakket vårløk, fersk timian og koriander.
Våre ruller ble ikke så vakre, men de ble fantastisk gode på mezzebordet.
Synes du det er skummelt å fritere? Følg alltid disse reglene:
- Bruk en jerngryte hvis du har. Du må også ha et lokk til, rett ved siden av, som du legger på hvis noe begynner å bli for varmt.
- Ha tykke grytekluter ved siden av deg, og bruk dem, så du ikke brenner deg.
- Bruk helst tresleiv eller en gammeldags pølseklype av tre, hvis du har.
- Pass alltid på at du har plass til å dra gryta rett av varmen hvis du har en vanlig plate.
- Hold barna unna akkurat når du gjør dette…
- Gå aldri fra gryta. Slå av varmen og sett på lokket om du må noe.