Denne fisken kunne jeg spise hver dag til lunsj, og det er ingen tvil om at dette blir en fast rett i Villa Tandberg framover. Den er superenkel å lage så lenge du kan kutte opp ting, og kjempegod.
(Vi laget alt dette til en matworkshopen vår, Matgøy med Midtøsten, og bildene er ikke fantastiske, men jeg håper du får lyst til å lage dennne retten allikevel.)
Ingredienser:
- 500g torskefilet, gjerne frossen
- saften av en sitron
- 3 ss olivenolje
- 1 ss frisk koriander, hakket
- Salt og pepper
- 2 fedd hvitløk, presset
Legg fisken i en ildfast form, dryss med kitt salt, og hell marinaden over. La det stå mens du lager Harrah-sausen.
Harrah –saus:
- 2 Tomater, hakket
- 1 løk, hakket
- 1 ss malt spisskummen
- 2 paprika, hakket
- 6 grønne chili i strimler
- 1 rød chili i strimler
- 5 ss tomatpure (eller en boks søte cherrytomater)
- 1 ss fersk koriander, hakket
- 2 fedd hvitløk, presset
Forvarm ovnen til 160 ° C og bak fisken i marinaden i 10 – 12 minutter.
Lag Harrah-saus så lenge:
Surr løken i en panne og tilsett hvitløk og spisskummen. Ha i chili og paprika og la det surre i noen minutter. Ha i tomatpure eller tomater, og bland godt.
Til slutt tilsett hakkede tomater hakket og surr enda et par minutter. Hell sausen over den ferdige fisken og tilsett hakket frisk koriander.
7. Serveres varm.