CousCous fra Midtøsten og Nesbygda

Couscous kan brukes til både fiskekaker og spennende mat fra Midtøsten. Her er et utgangspunkt som vi brukte i Matgøy med Midtøsten. Du kan bruke både couscous og bulgur, grov eller fin. Jeg skal lage et bedre innlegg senere, med bilder, og flere muligheter.

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 kopp rosiner
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 1 1/2 kopper couscous
  • 2 kopper kokende vann
  • 3/4 ts salt

Hvordan gjør du det?

Varm oljen i en mellomstor kjele. Tilsett rosiner, hvitløk, kanel, spisskummen og koriander. Varm opp, og rør om i ca et minutt. Tilsett couscous sammen med 2 kopper kokende vann og salt. Rør rundt en gang med en gaffel, dekk med et lokk, og ta kjelen av varmen. La stå tildekket i 5 minutter. Rør med en gaffel før servering for å gjøre couscousen luftig, og blandet med de andre ingrediensene.

Til hverdags:

Couscous til fiskekaker funker bra, men da kan du droppe rosinene. Aller enklest er å koke opp 4 dl vann med buljong, og helle det over couscousen. Bruk en grtønnsaksblanding, eller wok de grønnsakene du liker, og bland i couscousen. Godt som tilbehør til middag, eller helt alene med litt god chilisaus.

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Arabisk, Middag, tilbehør, Vegetar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s