Couscous kan brukes til både fiskekaker og spennende mat fra Midtøsten. Her er et utgangspunkt som vi brukte i Matgøy med Midtøsten. Du kan bruke både couscous og bulgur, grov eller fin. Jeg skal lage et bedre innlegg senere, med bilder, og flere muligheter.
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1/2 kopp rosiner
- 1 hvitløksfedd, knust
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts koriander
- 1 1/2 kopper couscous
- 2 kopper kokende vann
- 3/4 ts salt
Hvordan gjør du det?
Varm oljen i en mellomstor kjele. Tilsett rosiner, hvitløk, kanel, spisskummen og koriander. Varm opp, og rør om i ca et minutt. Tilsett couscous sammen med 2 kopper kokende vann og salt. Rør rundt en gang med en gaffel, dekk med et lokk, og ta kjelen av varmen. La stå tildekket i 5 minutter. Rør med en gaffel før servering for å gjøre couscousen luftig, og blandet med de andre ingrediensene.
Til hverdags:
Couscous til fiskekaker funker bra, men da kan du droppe rosinene. Aller enklest er å koke opp 4 dl vann med buljong, og helle det over couscousen. Bruk en grtønnsaksblanding, eller wok de grønnsakene du liker, og bland i couscousen. Godt som tilbehør til middag, eller helt alene med litt god chilisaus.