Lammespyd med tomat- og chilichutney er en populær gjest på mezzebordet. Samme chutney kan med stort hell brukes til helnorsk lammesteik eller søndagsmiddag.
- 500g rødløk i tynne skiver
- 1kg friske tomater, hakket
- 4 hvitløksfedd i fine skiver
- 8 – 12 friske røde chili, hakket grovt
- ca 2,5 cm frisk ingefær, skrelt og hakket
- 250g brunt sukker
- 150ml rødvinseddik
- 5 kardemommefrø (eller en ss kardemomme)
- 1 strøken ss paprikapulver
Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp og la det såvidt småputre i en times tid. Rør underveis.
Bruk en stavmikser og kjør røren i kjelen til en grov pure (ikke helt glatt, la det være biter av alt jevnt fordelt).
Kok opp og la det koke forsiktig inn (ikke fosskoke) til røren ser ut som syltetøy, litt mørkere, og passe tykt.
Hell chutneyen på steriliserte (dyppet i kokende vann) glass og sett på lokk. Sett kjølig.
Chutneyen holder seg i mange uker på denne måten.