Tomat- og chilichutney

 

Lammespyd med tomat- og chilichutney er en populær gjest på mezzebordet. Samme chutney kan med stort hell brukes til helnorsk lammesteik eller søndagsmiddag.

  • 500g rødløk i tynne skiver
  • 1kg friske tomater, hakket
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • 8 – 12 friske røde chili, hakket grovt
  • ca 2,5 cm frisk ingefær, skrelt og hakket
  • 250g brunt sukker
  • 150ml rødvinseddik
  • 5 kardemommefrø (eller en ss kardemomme)
  • 1 strøken ss paprikapulver

 

Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp og la det såvidt småputre i en times tid. Rør underveis.

Bruk en stavmikser og kjør røren i kjelen til en grov pure (ikke helt glatt, la det være biter av alt jevnt fordelt).

Kok opp og la det koke forsiktig inn (ikke fosskoke) til røren ser ut som syltetøy, litt mørkere, og passe tykt.

Hell chutneyen på steriliserte (dyppet i kokende vann) glass og sett på lokk. Sett kjølig.

Chutneyen holder seg i mange uker på denne måten.

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i krydder, Midtøsten, tilbehør, Vegetar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s