Harissa

 

Harissa er en krydderpasta som brukes i det nordafrikanske kjøkkenet, som Marokko og Algerie. Faktisk så leste jeg et sted at den er Tunisias ketchup. Ialle fall kan du spise den ved siden av det meste, som lam, kylling, fisk eller grønnsaker (dvs alt), eller bruke den som marinade.

Lager du denne porsjonen, får du nok til flere ukers arabisk matuforsking, eller til en lang kveld med gode venner, sånn som vi gjorde da vi hadde Matgøy med Midtøsten.

Du kan bruke bare halvparten mengde chili; da blir det en veldig god dipsaus som kan brukes på samme måte som f eks Ajvar.

IMG_0468

 

 

Ingredienser:

  • 100g soltørkede tomater
  • 100g tørkede aprikoser
  • 6 ferske chilli (bestemmer styrken)
  • 1 ss spisskummen
  • 3 kvaster fersk mynte
  • 2 appelsiner
  • 1 sitron
  • 4 dl rapsolje (eller oliven/rapsolje)

 

 

 

Bløtlegg tomatene hvis de er tørre. Er de nedlagt i olje, la den renne av.

Rig skallet av sitronen og appelsinene, press saften godt ut.

Bland alle ingrediensene og kjør dem i en hurtigmikser til det blir en glatt, men litt grov røre.

Jeg hadde ikke mynte, og tok en skje Coleman’s mint sauce. Det gikk helt fint.

Vi brukte harissaen til marinere kyllingspyd til mezze-bordet vårt, og til noen av sausene. Resten nippet vi til sammen med pannestekte pitabrød. Yuhuuu!

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i krydder, Midtøsten, Vegetar. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s