Innimellom finner man noe annet enn det man er på jakt etter, og her om dagen fant jeg en oppskrift på matmuffins. Den gangen da barna var lei brødskiver i matpakka, foregikk det en desperat jakt på lettvinte alternativer.
Matmuffins er et av dem, synes jeg. Men som alt annet her i verden, kreves kanskje en meter med planlegging..
Planleggingen består av å lage muffinsene når du har litt tid til overs, og fryse dem. Sleng to stykker i matpakka på kvelden, og la dem tine i kjøleskapet i løpet av natten. Innen lunsjtid har de fin romtemperatur.
Du kan lage matmuffinsene som under, men du kan gjerne bytte ut kyllingkjøttdeig med noe annet du liker, for eksempel vanlig eller vegetarisk kjøttdeig, kyllingfilet, pølsebiter osv.
- 2 ss raps- eller olivenolje
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 stor rødløk
- 1 ss hjemmelaget tacokrydder
- 1-2 125g bokser mais
- 150 g (1/2 pose fersk spinat)
- 2 kopper grovt hvetemel (annet bakemel går også bra)
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 3/4 kopp melk
- 1 skje smør (kan sløyfes)
- 1 kopp revet ost, pluss 1/2 kopp til gratinering
Hva med å spise dem til middag mens de ennå er varme. Masse salat og hvitløksdressing ved siden av.