Luscious lemon cake

Selvom lusciuos på engelsk betyr saftig, så har jeg alltid tenkt på denne kaka som litt luskete –  luskete sitronkake. Hva i alle dager betyr det, da? Vel, jeg fikk oppskriften for mange år siden av engelske Ann som jeg jobbet sammen med, og hun hun var alt annet enn luskete; hun var stor og frodig, morsom og med glimt i øyet. Jeg likte hennes måte å bake på. “Pælm alt i kjøkkenmaskinen”, pleide hun å si, “og stek til det er ferdig”. Jeg var ikke noe god til å bake den gangen (er ikke så mye bedre nå), men denne kaka er lett å få til. Og siden jeg elsker sitron, er det full klaff. Du kan gjerne bytte ut sitron med appelsin også, eller lime. Det siste har jeg ikke prøvd ennå.

Men tilbake til luskete. det er bare hodet mitt som får assosiasjoner, anagrammer, ordrim, whatever. Få dine egne assosiasjoner med denne kaka, gjerne med rømme til, eller is, eller eller Smilefjes som rekker tunge.

200 g mykt smør
200g sukker
200 g mel Bland alt i kjøkkenmaskin, eller i en bolle og bruk visp
2 ts bakepulver
4 egg
raspet skall av 1 stor sitron Sleng gjerne et par skjeer sitronsaft oppi også
1 dl vaniljesaus Vaniljesausen kan erstattes av 8 ss melk, men bare i nødstilfelle…

Fyll røren i en rund form, ca 24 cm i diameter er best, men du kan gjerne bruke noe annet. Smaken blir like god.Smilefjes som blunker

Stekes ved 180 grader i ca 30 minutter, gjerne varmluftsovn. Stikk med en pinne eller en gaffel for å sjekke at kaka er ferdig. (henger ikke røre igjen).

Topping

Ca 3 dl melis
Sitronsaft Blandes til en ganske tynn røre, og smøres på kaka mens den ennå er varm…

Du kan gjerne lage vanlig melisglasur og smøre på. Du kan egentlig gjøre hva du vil. Denne kaka smaker godt i seg selv, til te, kaffe eller et glass melk.

Thanks a million, Ann….Forelsket

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Baking, Kake, Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s