Restemat av ris

Her er en oppskrift jeg opprinnelig fant på Pinterest, fra bloggen http://www.prouditaliancook.com. Den skal jeg absolutt besøke igjen.

Det komme flere forslag til hva man kan lage av ris og pastarester, men jeg trenger litt tid til å samle før bloggen blir «offentlig»:

Paideig:

2-3 kopper (5-6 dl) kokt ris, gjerne brun

1 liten løk, hakket

1 fedd hvitløk, knust

2 egg

ca 1/2 kopp (eller mindre) revet ost, gjerne rester av cheddar, vanlig gulost, parmesan el.l.

2 ss hakket basilikum (kan sløyfes)

2 ss hakket persille (kan sløyfes)

Bland alt sammen, og dytt det godt ned i en paiform ca 24 cm, som en vanlig paideig

Fyll:

Nå er cluet å finne ut om du har annen restemat som kan passe som fyll, f eks: kyllingkjøttdeig, kyllingbiter, pølsebiter, eller rett og slett litt tomater eller løk, squash, paprika, mais(grønnsakene bør være dyttet litt rundt i en stekepanne først, så de har blitt litt gyldne/brunet)

2 kopper restekjøtt/grønnsaker, helles i paien

2 egg

1 kopp resteost

1-2 dl matfløte eller vann

Egg, ost, matfløte og krydderurter blandes og helles over restekjøttet.

fetaost i biter hvis du har (se bildet)

cherrytomater til å pynte med (eller andre tomatbiter)

2 ss basilikum og/eller persille, hakket

Salt og kvernet pepper smakes til, men husk at osten kan være salt også.

Omtrent kan det se ut før du hiver det i ovnen.

Omtrent sånn kan det se ut før du hiver det i ovnen.

Sett i ovnen på varmluft ca 200 grader i 30 minutter. Sett opp varmen til 225 grader i fem-seks minutter til, om du ikke har fått litt god skorpe.

Server med salat (kommer her etterhvert)

Ser dette veldig ut som restemat?

Ser dette veldig ut som restemat, tro?

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Hva finnes i kjøleskapet, Middag. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s