Her er en oppskrift jeg opprinnelig fant på Pinterest, fra bloggen http://www.prouditaliancook.com. Den skal jeg absolutt besøke igjen.
Det komme flere forslag til hva man kan lage av ris og pastarester, men jeg trenger litt tid til å samle før bloggen blir «offentlig»:
Paideig:
2-3 kopper (5-6 dl) kokt ris, gjerne brun
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, knust
2 egg
ca 1/2 kopp (eller mindre) revet ost, gjerne rester av cheddar, vanlig gulost, parmesan el.l.
2 ss hakket basilikum (kan sløyfes)
2 ss hakket persille (kan sløyfes)
Bland alt sammen, og dytt det godt ned i en paiform ca 24 cm, som en vanlig paideig
Fyll:
Nå er cluet å finne ut om du har annen restemat som kan passe som fyll, f eks: kyllingkjøttdeig, kyllingbiter, pølsebiter, eller rett og slett litt tomater eller løk, squash, paprika, mais(grønnsakene bør være dyttet litt rundt i en stekepanne først, så de har blitt litt gyldne/brunet)
2 kopper restekjøtt/grønnsaker, helles i paien
2 egg
1 kopp resteost
1-2 dl matfløte eller vann
Egg, ost, matfløte og krydderurter blandes og helles over restekjøttet.
fetaost i biter hvis du har (se bildet)
cherrytomater til å pynte med (eller andre tomatbiter)
2 ss basilikum og/eller persille, hakket
Salt og kvernet pepper smakes til, men husk at osten kan være salt også.
Sett i ovnen på varmluft ca 200 grader i 30 minutter. Sett opp varmen til 225 grader i fem-seks minutter til, om du ikke har fått litt god skorpe.
Server med salat (kommer her etterhvert)