Nøsterud gårds kjempegode honningbrød bakes til de fleste buffétene som arrangeres der. Jeg skrev ned oppskriften her på bloggen, da vi stort sett aldri finner husfrua Mariannes perm når vi trenger den 😉
- 4 ts salt
- 26 dl hvetemel (ca 1500 g)
- 1 pk gjær
- 2 store ss honning
- 2 dl melk
- 10 dl vann
Varm alt det flytende først, bland oppi gjær
Bland med det tørre
Strø litt mel over.
Heves en time
Bak ut 4 runde eller avlange brød. Mel på bakeflaten og hendene.
Husk bakepapir på platene, ellers får du litt av en jobb for å få brødene løs
250 grader i 20 minutter, sett ned til 225 grader i 15 minutter til
Husk å knakke på brødene for å høre om de er ferdige. Du skal høre en hul lyd, men jeg har aldri skjønt det. Jeg knakker og knakker, og noen ganger er de perfekte..