Honningbrød a la Nøsterud

Deilige honningbrød bakt på Nøsterud

Deilige honningbrød bakt på Nøsterud

Nøsterud gårds kjempegode honningbrød bakes til de fleste buffétene som arrangeres der. Jeg skrev ned oppskriften her på bloggen, da vi stort sett aldri finner husfrua Mariannes perm når vi trenger den 😉

  • 4 ts salt
  • 26 dl hvetemel (ca 1500 g)
  • 1 pk gjær
  • 2 store ss honning
  • 2 dl melk
  • 10 dl vann

Varm alt det flytende først, bland oppi gjær

Bland med det tørre

Strø litt mel over.

Heves en time

Bak ut 4 runde eller avlange brød. Mel på bakeflaten og hendene.

Husk bakepapir på platene, ellers får du litt av en jobb for å få brødene løs

250 grader i 20 minutter, sett ned til 225 grader i 15 minutter til

Husk å knakke på brødene for å høre om de er ferdige. Du skal høre en hul lyd, men jeg har aldri skjønt det. Jeg knakker og knakker, og noen ganger er de perfekte..

Om HeidiAuensen

Jeg driver bloggen Matspinn og den nedlagte Livet med en førerhundvalp. Ellers drømmer jeg om å bli en utgitt forfatter, noe du kan lese om på www.spinout.no
Dette innlegget ble publisert i Baking, Brød, Nøsterud og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s